Normal diş çekimi, gömük diş çekimi, kök ucu rezeksiyonları, çene kemiği düzeltmeleri, kist operasyonları ve her türlü ağız içi cerrahi müdehale yapılabilmektedir.
Aşırı derecede iltahaplı, kanal tedavisi uygulanamayacak dişler; kanal tedavisi sonrasında başarı sağlanamayan diş tedavileri; diş eti enfeksiyonu sonucu diş eti ve kemik kaybının oluştuğu hallerde ve veya ortodontik amaçla diş çekimleri gerekebilir.
Diş çekimi sonrasında ağız içerisinde oluşan boşluk en kısa zamanda birçok teknikten en uygun olanı seçilerek( implant, porselen köprü vb) giderilmelidir. Diş çekimi sonrasında oluşan boşluğun giderilmemesi boşluğun yanındaki dişlerin kayarak yer değiştirmesine neden olur. Bu durumdişlerin akslarının ve konumlarının bozulmasına neden olarak hem fonksiyonel hem de estetik açıdan bir çok sorunlara yol açar.
Doku dostu bir materyal olan saf titanyumdan yapılmış vidanın çekilmiş dişlerin yerine estetik ve fonksiyonu tekrar sağlamak amacıyla uygulanan sağlam, rahat, güvenilir ve estetik bir yöntemdir. Diş çekilen bölgede zamanla kemik dokuda istemediğimiz bir fizyolojik erime gerçekleşir. Diş çekimi sonrası boşalan alana implant ile protez takılması gerek diş etleri çekilmesini ve gereksede kemik kaybını önler.
İmplantın diğer avantajıda bitişik diğer dişlerde hiç bir işlem yapılmamasıdır. Köprü ve diğer yöntemlerde komşu iki diş daha protezin yerkleştirilebilmesi için kesilmelidir.
İmplant size en doğal ve estetik görüntüde dişler kazandırır. Çiğneme fonksiyonu sırasında kendi doğal dişleriniz izlenimini verir.
İmplant tedavisi iki aşamadan oluşur. Cerrahi aşama ve üst yapı aşaması.
İmplantlar cerrahi olarak yerleştirildikten sonra ortalama 2-4 ay kadar beklenilir. Bu bekleme süresi “osteointegrasyon” denilen implantın çene kemiğiyle biyolojik olarak kaynaşması için gerekli olan süredir.
Bu süre geçildikten sonra ikinci aşama olan porselen kaplamanın yapımı ise ortalama bir haftada tamamlanır.